Siltape®

Meki silikonski flaster, perforirani.

siltape

Siltape® je mekani silikonski flaster za fiksiranje, jednostavan za upotrebu i bez makaza jer je perforiran. Može se koristiti i kao običan flaster u svakoj prilici, što je posebno važno u situacijama kada je koža jako osetljiva ili oštećena. Idealan je za upotrebu u neonatologiji i pedijatriji.

Siltape® se koristi i za fiksiranje IV kanila i igala za punkciju AV fistula, jer se može repozicionirati bez gubitka adherentnosti, a atraumatski meki silikon neće dovesti do oštećenja tkiva. Mali hirurški rezovi, kao što su rezovi posle biopsija, mogu biti direktno pokriveni Siltape®-om bez rizika od oštećenja rane ili okolne kože.

Siltape® je idealan za zaštitu osetljivih tkiva (lice, ušne školjke) od oštećenja nastalih usled pritiska, npr. pritiska od strane cevi za intubaciju. U tom slučaju se cev za intubaciju postavlja preko Siltape® flastera.

Zaštita predilekcionih mesta za nastanak rana na stopalima i zaštita nožnih prstiju usled pritiska, kod žuljeva, čukljeva ili neadekvatne obuće može biti mesto primene Siltape®

Efikasnost silikona u tretmanu ožiljaka je klinički dokazana, te je samim tim jedna od najvažnijih indikacija tretman ožiljaka i keloida. Pritom je Siltape® jako prijatan i neprimetan na koži, gde može ostati jako dugo bez potrebe za čestim menjanjem.

Kontraindikacija za upotrebu je alergija na silikon.